Follow on FB

6. kolovoza 2014.

Dodjela bespovratnih sredstava za poplavljena područja BiH

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava privredne subjekte da FIRMA projekt, finansiran od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (Sida), poziva zainteresovana preduzeća da se prijave za dodjelu bespovratnih sredstava (grant) namjenjenih očuvanju radnih mjesta u područjima pogođenim poplavama. Pomoć će biti usmjerena na sljedeće opštine: Doboj, Doboj Jug, Domaljevac-Šamac, Maglaj i Šamac.
poplave BiH

Ciljevi i svrha pomoći kroz bespovratna sredstva

FIRMA projekat će podržati preduzeća iz privatnog sektora koje su pretrpjela štetu uzrokovanu poplavama u opštinama Doboja, Doboj Jug, Šamac, Domaljevac-Šamac i Maglaj a koja spadaju ili u proizvodna ili uslužno-proizvodna (kompanije iz proizvodnog lanca vrijednosti) preduzeća. Namjera je da se pomogne preduzećima koja imaju pet (5) ili više zaposlenih (zvanično prijavljenih zaključno sa datumom 30.4.2014) i koja su pretrpjela štetu od poplava. Cilj je obezbjediti pomoć kroz bespovratna sredstva onim kompanijama za koje ta podrška znači sprečavanje neminovnog gubitka tržišta, proizvodnih kapaciteta i radnih mjesta.

Cijeli tekst poziva možete vidjeti ovdje: Poziv za dostavljanje zahtjeva ili na linku http://firmaproject.ba/documents/Request.for.Applications.bhs.pdf

Kontakt informacije

Pitanja vezana za postupak dodjele bespovratnih sredstava se mogu poslati na e- mail adresu grants@firmaproject.ba (molimo da u predmetu elektronske pošte navedete „Pitanje o bespovratnim sredstvima FIRMA projekta“) ili pozovite ured FIRMA projekta u Sarajevu na tel: +387-33-567-030.

Informativni sastanci

FIRMA projekat će održati informativne sastanke u sljedećim gradovima i to po sljedećem rasporedu:

a) 6. avgusta u Doboju za preduzeća iz opština Doboj i Doboj Jug
Početak sastanka u 10:00 sati
Mjesto: Visoka Poslovno Tehnička škola, ul. Ozrenskih srpskih brigada br. 5A, Doboj

b) 7. avgusta u Šamcu za preduzeća iz opština Šamac i Domaljevac-Šamac
Početak sastanka u 10:00 sati
Mjesto: Mala sala hotela Plaža, Ul. Aleksandra Karađorđevića 26, Šamac

c) 12. avgusta u Maglaju za preduzeća iz opštine Maglaj
Početak sastanka u 11:00 sati
Mjesto: Sala Općinskog Vijeća, Dom Kulture Edhem Mulabdić, Maglaj

Izvor: http://komorabih.ba/