Follow on FB

19. siječnja 2012.

Kako dobiti na kladionici

Da bi dobili na kladionici morate biti svjesni odredjenih pravila:
kako dobiti na kladionici

1. Morate znati svoju matematiku. Ljudi koji dobiju na kladionici odrade predracun prije ulaganja. Ne vrijedi ulagati u nesto ukoliko nema profita. Ne zelite uloziti 100 Eura do bi bili na kraju uminusu - 30 Eura.

2. Morate znati sport na koji se kladite. Ovaj korak je najvazniji. Ne mozete predvidjeti ishod neke utakmice ukoliko ne razumijete sport na koji se kladite. Morate se koncentrirati samo na igre koje su Vam poznate da bi uspjesno predvidjeli ishod.

3. Morate hendikepirati situaciju a ne igru. To je ono sto razdvaja pobjednike od gubitnika. Svi se klade na favorite, na one koji najbolje izgledaju da ce pobjediti, koji su u proslosti pobjedjivali rivale i sl. Nazalost, to su Gubitnici. Sjetite se koliko puta smo pali "samo jednu" a bila je "najsigurnija", "najmanja kvota".
Trazite timove manje vrijedne, manje poznate, zasnovane na njihovoj trenutnoj situaciji. Na primjer: Dobar tim docekuje kuci bolji tim, koji je favoriziran iznad njih. U ovakvoj situaciji ce te se kladiti na domaci tim iako nije favorit jer vjerujte da ce dati sve od sebe da favorit ode kuci sa nula (0) bodova. Naglasavamo: domaci tim je "Dobar tim".

4. Kladite se unutar svojih financijskih mogucnosti. Ovo "ubija" najvise kladionicarskih igraca. Uvijek se kladite istim procentom vaseg budzeta na svaku utakmicu (negdje oko 5% najvise) i uvijek istim procentom bez obzira koliko smatrali da mozete dobiti. Jer "Sigurnih utakmica" nema.

Upozorenje:
* Ovisno kladjenje je ozbiljan problem. Ako imate ovaj problem trebate da prekinete sa aktivnostima kladjenja.
* Nikad ne budite previse sigurni u ishod jer lopta je okrugla.